lördag 13 september 2008

Samhällsansvar och möjlig ersättning..Beatrice?

Jag har frågat både vår nuvarande Justitieminister Beatrice Ask och vår förre Justitieminister Thomas Bodström, hur vi som lever med skyddad identitet och kvarskrivning skall betala våra räkningar.

Svaren som jag fått ifrån dem är att jag skall vänta ett par år till!
De vill att vi skall vänta på Stalkingutredningen som skall bli klar nu i oktober..som efter det skall ut till remissinstanserna …som efter det skall sammanställas..som efter det skall…
Är det verkligen ett rimligt svar att ge mig när jag redan har väntat i 7 år!

Jag har ett betalningsansvar gentemot min omgivning och är försörjningspliktig för mina mindreåriga barn, Beatrice!
Kan jag begära anstånd på mina räkningar fram till dess?

Jag får inte betalt för det dagliga informationsarbete och de granskningar som jag utför. Men jag tvingas till det för att hålla mig och mina barn vid liv. Jag erkänner på detta sätt mitt ansvar för min omgivning och är skyldig mina medsystrar att utföra dem.

Vad jag behöver är svar och konkreta lösningar på våra akuta problem!
När jag delger dig information om de problem som uppstår som konsekvens av vårt "skydd" så vill jag inte veta det jag redan vet.

Citat ur Beatrices brevsvar://Att det är oerhört ledsamt för dig att läsa om...// slutcitat. Är inget svar..
Tänk dig istället för hur det är att leva med. Dag efter dag och år efter år!
Att du ..Citat ur Beatrices brevsvar://hoppas att jag och mina barn har det så bra det går, trots omständigheterna.//slutcitat.
Innebär det att jag skall fortsätta att hoppas och i sådana fall på vad?
Jag ser det nästan som en kränkning!

Har ni då inte haft någon nytta av de arbete jag har utfört gratis åt er och den tidigare regeringen under alla dessa år?
Behovet om ändring i namnlagen ang rätten att byta efternamn på barn med skyddad identitet,Ratsit, bolagsverkets undantag i den nya sekretesslagen, ip telefoni, betygen för barn med skyddade identiteter i skolan, den nya kommunavgiften på fastigheter, mobiltelefoni, postens tjänster spåra brev och paket...(för att nämna några)

Jag tycker att det är märkligt att du reagerade så snabbt när du fick min info om Ratsit 2006 men inte gör något väsen av dig när det gäller Skattemyndigheten? (som jag anser är roten till det onda)
Jag anmälde redan i oktober 2006 till Datainspektionen, PTS, Skattemyndigheten, Riksdag och Regering att jag var orolig över Business Checks affärside.

Att de köper information om privatpersoner och företag ifrån Skattemyndigheten och att de sedan säljer informationen vidare till olika företag som Ratsit, Birthday och Upplysning.se såg jag som mycket allvarligt redan då…

Den 22 oktober 2006 åkte jag personligen upp till riksdagen där Moderatkvinnornas ordförande Magdalena Andersson hade ordnat en sammankomst med andra riksdagsmän. Vi samtalade om konsekvenserna av våra skyddade identiteter. Jag tog upp problemet med Skattemyndigheten, Business Check, Ratsit och Bolagsverket. Samt det faktum att våra barn inte kan få ut betyg, ha bibliotekskort eller använda sina terminskort.

Det blev tillfällig respons när det gällde Ratsit...
Läs här:
och här:

Men Ratsit hittade nya vägar att fortsätta sin affärsidé...
Ratsit började att sälja informationen igen i form av Ratsitkatalogen som skulle nå 75% av svenskarna enligt reklamen!Ett par musklick och upp till 29 500 personers taxerade inkomst och förmögenhet blev din för under hundralappen!
Trots min intensiva kamp så lyssnade ingen på mig då.

Ironiskt nog så fick jag ett e-mail ifrån riksdagen häromdagen..(27 augusti 2008)
Jag saxar lite ur det:

//xxx har hittat en sajt som oroar henne rejält. Kanske har du hört talas om den? www.birthday.se heter den. Där kan man gå in och få reda på människors födelsedagar och hemadresser. Ex.vis finns Beatrice Ask, Fredrik Reinfeldt m fl där. Sajten hävdar att det man gör är helt lagligt, man har hämtat uppgifter i olika offentliga register. //

Vad skall jag svara på det??
Att jag redan i oktober 2006 slog på stora varningsklockan..
Att jag redan har anmält saken till berörda myndigheter och att de inte gjort tillräckligt för att stoppa sajten..
Kanske var det för att det bara var "vanliga" hotade kvinnor med skyddad identitet som skulle drabbas..

När Justitieminister Beatrice Ask och Stadsminister Fredrik Reinfeldt drabbas då går det undan. NU skall ett förslag läggas...
Det innebär att alla personnummer skall göra som!
Förslagsvis så skall födelsedagen tas bort från alla personnummer...

Min frågeställning från 2006 angående Skattemyndigheten är dock fortfarande obesvarad. Så jag tar mig friheten att ställa den igen på min blogg:

//Skattemyndigheten är den myndighet som beviljar oss vårt skydd och som samtidigt har ansvaret att se till att vi är skyddade enligt lag. Anser ni att det är moraliskt/etiskt försvarbart att Skattemyndigheten samtidigt tjänar pengar på att sälja information om oss till Business Check som sedan säljer den vidare till andra kreditupplysningsföretag?//

Jag vill passa på att fråga Stadsminister Fredrik Reinfeldt och Anders Borg om de kan betala mina räkningar fram tills det att alla utredningar och lagar är stiftade.

Min kunskap kommer utan tvekan att hjälpa er nu när nya sajter poppar upp. Extrakoll är en av dem http://www.extrakoll.se/

hemliga adresser sprids på internet

Problem med hantering av elever med skyddade identiteter och kvarskrivning i skolan blir nästa ämne...
Mitt obetalda arbete fortsätter att växa.

PS. Jag tar gärna emot kommentarer ifrån alla berörda.
Även från skattemyndigheten som jag vet läser min blogg..

"Marianne"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Rutger Johannesson sa...

Jag vet ju lite om problemen, har läst Liza Marklunds böcker, tycker att det är skandal att samhället inte kan skydda sina medborgare från galningar. Min förhoppning är att det händer något nu, med den nya Aliansen, för innan har det inte hänt ett smack.